Una habitació d'hotel per als pacients del Nou Clínic

El nou edifici de l'Hospital Clínic, que estarà ubicat al carrer Provença, pretén ser un exemple de proximitat, accessibilitat, sostenibilitat i noves tecnologies per als seus futurs pacients.  Per tant, un dels seus objectius és garantir-los un major confort i intimitat.

Les futures habitacions del Nou Clínic suposaran un canvi radical respecte a les clàssiques habitacions hospitalàries. Un dels seus aspectes més novedosos és la seva dimensió i il·luminació: la majoria de les habitacions tindran un gran finestral a l’exterior que permetrà aprofitar al màxim la llum natural i les dimensions s’han augmentat trencant les línies rectes i jugant amb les formes.

A fi de facilitar al màxim l'accessibilitat i comoditat del malalt, minimitzant els possibles riscos, i de millorar l’atenció dels professionals sanitaris, també s'estan estudiant tots els elements de mobiliari.  A més, i sense renunciar als equipaments mèdics necessaris, que estaran amagats a la vista, les habitacions disposaran de terminals multimèdia amb una pantalla plana amb televisió, internet, ràdio, telèfon i canal hospital.

Des del 15 de novembre, s'ha habilitat una habitació "mostra" a fi de poder experimentar els resultats dels nous acabats i millorar-ne la qualitat abans de la seva implementació final. Aquest treball s’està realitzant amb la col·laboració del personal sanitari i clínic que aportant la seva visió i les seves inquietuds està permetent la recerca de solucions a les situacions de la vida hospitalària diària, que es pretén incorporar en el futur nou edifici.

Un cop finalitzades les obres, entre el 2012 i el 2013, el Nou Clínic comptarà amb un total de 200 habitacions, un 30-50% de les quals seran individuals.